Με το «βλέμμα» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η ΝΔ

Με το «βλέμμα» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:51 Δημιουργία 11/07/18, 08:22
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στην Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, είναι η ΝΔ καθώς αναμένεται εκεί να δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση το «πράσινο φως» για την ένταξη των Σκοπίων στην βόρειο - ατλαντική συμμαχία.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι τα όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν στην Σύνοδο, θα ακυρώσουν στην πράξη την ρητορική των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, ότι δήθεν δεν πρόκειται να γίνει κάτι σημαντικό ή καθοριστικό για την ενταξιακή πορεία των γειτόνων μας στα μεγάλα διεθνή fora.

Είναι σαφές, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αξιοποιήσει πολιτικά την υπογραφή του υπουργού εθνικής Άμυνας στην πρόσκληση που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ στα Σκόπια.

Το πρόβλημα αυτό πάντως δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζει αυτές τις ημέρες ο κ. Καμμένος. Από χθες έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο, που δεν είναι άλλος από το νέο κόμμα που ανακοίνωσε ότι ιδρύει ο κ. Δημήτρης Καμμένος με τον κ. Τάκη Μπαλτάκο.

Είναι προφανές ότι ο νέος φορέας, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου, στοχεύει κυρίως σε στελέχη που έχουν ήδη αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ, η νιώθουν άβολα ευρισκόμενοι ακόμη στους κόλπους του. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αντέδρασε έντονα και με νέο σχόλιο του στο Twitter κατηγόρησε για αποστασία τον πρώην βουλευτή του κόμματός του και άφησε υπαινιγμούς για σχέσεις του με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντεπιτεθεί και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, μέσα από την επίθεση που εξαπολύει κατά της κα. Ντόρας Μπακογιάννη, με αφορμή την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσίας του πρόεδρου Ερντογάν.

Μετά το άκρως επιθετικό σχόλιο του κ. Καμμένου κατά της πρώην υπουργού, την σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι δεν βοηθούν τα ευαίσθητα εθνικά θέματα οι επισκέψεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σε... φιέστες.

Η κα Μπακογιάννη, στην απάντησή της -μέσω Facebook- αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την αναφορά του στο όνομά της, τον... καθησύχασε λέγοντας ότι οι προσπάθειες που καταβάλει είναι για να απελευθερωθούν τώρα οι δυο κρατούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί και όχι όταν θα γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση και στην ΝΔ, αναμένουν πλέον και τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν αύριο στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν.

Αν σου άρεσε κάνε