Την Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Την Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν στις Βρυξέλλες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:06 Δημιουργία 10/07/18, 19:49

Για το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 15:30 (ώρα Ελλάδας, 14:30 τοπική ώρα) «κλείδωσε» η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που θα γίνει στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα θέσει τον κ. Ερντογάν το ζήτημα για την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρης Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.

«Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες παρεμβάσεις του θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να ενταθεί η πίεση προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Επίθεση από τη ΝΔ

Σχολιάζοντας τη συνάντηση των δύο ηγετών, η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση μετά και τις κυβερνητικές κατηγορίες για την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου χθες, Δευτέρα.

Σε ανακοίνωση της Πειραιώς, σημειώνεται πως «αν ήταν, όπως είπε ο κυβερνητικός διπρόσωπος, “ακατανόητη και επιζήμια” η παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, πώς χαρακτηρίζει άραγε τη συνάντηση που θα έχουν τελικά την Πέμπτη οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν;».

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές», καταλήγει η ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε