Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση για την τουρκική προκλητικότητα, ζητά ο Κουμουτσάκος

Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση για την τουρκική προκλητικότητα, ζητά ο Κουμουτσάκος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:19 Δημιουργία 06/07/18, 14:12

Επίθεση κατά της Τουρκίας αλλά και αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά και από τις τελευταίες αξιώσεις της κυβέρνησης Ταγίπ Ερντογάν για «ανταλλαγή» των «8» Τούρκων στρατιωτικών με τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη σημειώνει ο Δημήτρης Κουμουτσάκος.

Σε σχετική δήλωση του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ αναφέρει πως «τόσο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου όσο και η επιστολή του Τούρκου Εκπροσώπου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα. Ο συμψηφισμός που επιχειρούν μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων είναι απαράδεκτος».

Ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτει πως «η αναθεώρηση της λανθασμένης αυτής προσέγγισης της Άγκυρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να επιτύχουμε ανέφελες διμερείς σχέσεις οι οποίες θα διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό».

Στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν έναντι των Ελλήνων να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις. Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας».

Αν σου άρεσε κάνε