Αντεπίθεση Μητσοτάκη για δημοψήφισμα και συντάξεις

Αντεπίθεση Μητσοτάκη για δημοψήφισμα και συντάξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:09 Δημιουργία 05/07/18, 18:41

Μετωπική κατά της κυβέρνησης και των όσων ανέφερε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να θέτει «μπροστά» τα ζητήματα της οικονομίας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για την προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η τάση από τη στιγμή που πιάσαμε πάτο το 2011 ήταν ανοδική, αλλά εκεί που έπρεπε αυτή η τάση να συνεχιστεί ήρθατε εσείς ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Τσίπρας και το δημοψήφισμα που είχατε το θράσος να υπερασπιστείτε. Αν η τάση συνεχιζόταν όπως προέβλεπαν εκείνη την εποχή το ΑΕΠ θα ήταν στα 200 δισ. ευρώ. Σήμερα είναι στα 183 δισ. ευρώ. Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ΑΕΠ κάθε χρόνο» υπογράμμισε.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα, πως είναι «περήφανος για το δημοψήφισμα», σχολίασε ότι «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που υπερασπιστήκατε ήταν το κλείσιμο των τραπεζών και πως χρειάστηκε ανακεφαλαιοποίηση».

«Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα αξία του Έλληνα φορολογούμενου περίπου 25 δισ. Ευρώ».

«Και πανηγυρίζατε για τα τσάμικα που χορεύατε. Και κάνατε την τούμπα, την μεγάλη κολοτούμπα», πρόσθεσε.

Επιστρέφοντας στα της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «αν δεν ήμασταν εμείς η Ελλάδα θά είχε βγει από το ευρώ».

Κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τις συντάξεις, διερωτήθηκε «μιλάτε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους; Εσείς δεν είστε αυτός που νομοθετήσατε τις πρώτες περικοπές; Τους κοροϊδεύετε και σήμερα».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «όλη η καμπάνια του κ.Ζάεφ στηρίζεται στο επιχείρημα ότι πήραμε από την Ελλάδα, αυτό που ζητούσαμε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης για «ακροδεξιά στροφή» της ΝΔ και ταύτισης της με τις θέσεις της αυστριακής κυβέρνησης, σημείωσε «σε ομιλία μου στον ΣΕΒ έχω πει ότι εάν συμφωνούν οι εταίροι θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού. Ποτέ δεν έχω υποστηρίξει ότι είμαι υπέρ του 12ωρου».

Σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε «είναι τόσο δύσκολο ότι να πείτε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας; Γιατί έχετε τόση δυσκολία να το πείτε; Οι λύσεις στο προσφυγικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκές».

«Άνανδρη η επίθεση στη σύζυγο μου»

Σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού για τη σύζυγο του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε -σε φορτισμένο τόνο- πως «εκδοτικά συγκροτήματα έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό μου. Διεξήχθη έλεγχος στη σύζυγό μου τον οποίο και δέχθηκε και η εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Η σύζυγός μου θα προσκομίσει κανονικά όλα τα στοιχεία που ζητάει η επιτροπή για το πόθεν έσχες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας ότι «από τη στιγμή που η υπόθεση μπήκε στο αρχείο σας απαγορεύω να ξαναμιλήσετε για το θέμα αυτό. Είναι και άνανδρο από ένα σημείο και πέρα και πρωτοφανές».

Αν σου άρεσε κάνε