Ρελάνς Μητσοτάκη με τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων

Ρελάνς Μητσοτάκη με τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:21 Δημιουργία 05/07/18, 15:06

Στην αντεπίθεση περνά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο πρωθυπουργός παίζει το επικοινωνιακό «χαρτί» της αναίρεσης της κυβερνητικής δέσμευσης περί περικοπής των συντάξεων το 2019.

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης στην εγχώρια πολιτική σκηνή, στη σκιά της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την κατάθεση τροπολογίας για τη μη μείωση συντάξεων, μετά τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες από ΔΗΣΥ και ΚΚΕ.

Με αυτή την κίνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρνει ενώπιον των ευθυνών του τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να ψηφίσει την τροπολογία. Παράλληλα, απαντά στο βαρύ «κατηγορώ» του πρωθυπουργού εναντίον του, ενώ επιχειρεί να «ξεγυμνώσει» τα επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης.

«Από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται διάφορα σενάρια περί αναστολής των μέτρων σε περίπτωση υπεραπόδοσης. Οι περικοπές δεν προβλέπονταν και ήταν εντελώς αχρείαστες. Είναι το τίμημα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές. Έχετε θράσος κύριε Τσίπρα, εμείς ήμασταν ενάντια στις περικοπές», σημείωσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και ο ίδιος συμπλήρωσε: «μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας. Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε "yes man". Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε, γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος είναι υποκριτής και ποιος λέει αλήθεια στον ελληνικό λαό», επεσήμανε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε