Διπλή επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Διπλή επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:47 Δημιουργία 05/07/18, 14:42

Ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και διπλή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της σημερινής προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, h επιλογή Τσίπρα – Μητσοτάκη είναι η πόλωση και ο διχασμός, ενώ απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό τόνισε πως «στύψατε τη μεσαία τάξη για να διασφαλίσετε τα συμφέροντα των δανειστών».

Αναφερόμενη στη σημερινή επέτειος του δημοψηφίσματος, σημείωσε πως στοίχισε στη χώρα περίπου 200 δισ ενώ μιλώντας για τα υψηλά πλεονάσματα, τόνισε πως βγήκαν από τις τσέπες της μεσαίας τάξης.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «είναι ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ καθώς κάνει ότι μπορεί για να δυναμώσει ο κ. Μητσοτάκης» .

Άκουσα να λέει ο Τσίπρας ότι η ακροδεξιά είναι το καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. «Ο πρωθυπουργός κάτι περισσότερο ξέρει με τη συνεργασία του με την ακροδεξιά».

Μιλώντας για τη συμφωνία του Eurogroup, ανέφερε ότι η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. «Η χώρα μας καλείται να δημιουργήσει ανάπτυξη με μία βαριά μπάλα στο πόδι. Πως θα πετύχεις υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με την εξοντωτική φορολογία σε επιχειρήσεις και πολίτες. Έχει τελειώσει η εποχή που μπορούσαν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

Το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 24 δισ. που συμφωνήθηκε, είπε, μας καλύπτει μόνο για 22 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. «Αν μέσα στους επόμενους 22 μήνες οι συνθήκες για έξοδο στις αγορές δεν είναι ευνοϊκές το ελληνικό δημόσιο θα έχει στραγγίξει. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα δεν δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας στις αγορές» είπε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενη στον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «ζει και βασιλεύει, μονιμοποιείται και διευρύνεται» και δήλωσε με νόημα «ήταν άδικο και έγινε πράξη».

Η κοινωνική πολιτική, είπε η κ. Γεννηματά, δεν είναι τα φιλοδωρήματα με τα οποία επιστρέφεται ένα μικρό μέρος από αυτά που παίρνουν από τους Έλληνες πολίτες. «Αν συζητάμε για κοινωνική πολιτική, ζητώ να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου για την μη περικοπή των συντάξεων. Δεσμευτείτε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις».

Αν σου άρεσε κάνε