Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να φύγει ο «θίασος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να φύγει ο «θίασος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:18 Δημιουργία 05/07/18, 13:21

Με σχόλιο για τη νευρικότητα του Αλέξη Τσίπρα... απέναντι στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνοντας το λόγο, μετά τη σφοδρή επίθεση εις βάρος του από τον πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα «εκλογές τώρα», για να «αποφύγουμε», όπως ο ίδιος είπε, «αυτό τον θίασο».

Με τη Βουλή να έχει μετατραπεί σε «πεδίο μάχης», ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους και ανταποδίδοντας τα «πυρά» κατά του πρωθυπουργού, τον χαρακτήρισε, ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη», ανήμερα της επετείου του δημοψηφίσματος του 2015.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στο «στόχαστρο» και τον Πάνο Καμμένο, τονίζοντας πως λέει «σαχλαμάρες».

«Η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί το χρονικό της ουσιαστικής πολιτικής σας ήττας. Φωνάζατε «go back κυρία Μέρκελ» και τώρα εκλιπαρείτε για δυο λόγια συμπάθειας και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Η κυβέρνηση είναι ένας θίασος, που άλλα λέει το πρωί άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Φτάσατε στο σημείο να χειριστείτε με πρωτοφανή ανευθυνότητα τα εθνικά θέματα. «Ο Πάνος Καμμένος τη μια ημέρα επέτρεψε την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επόμενη ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Ότι είναι κακή η συμφωνία αν περάσει με 151 βουλευτές και καλή αν ψηφιστεί με 180», σημείωσε.

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αδύναμο και υπό προθεσμία» τον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας δε ότι ο κ. Τσίπρας αποκαλεί ακροδεξιό όποιον διαφωνεί μαζί του. «Είπατε ότι δεν αναγνωρίσατε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα αλλά ο Ζ. Ζάεφ «πανηγυρίζει από το πρωί έως το βράδυ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και Μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα... Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της. Γι’αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο», υποστηρίξε.

Για το «τέλος των μνημονίων»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι δεν έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, αλλά νέο πρόγραμμα και τόνισε: Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Τελειώνει το πρόγραμμα, άρα λήγει και ο ευνοϊκός δανεισμός».

Όπως είπε η συσσώρευση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων προκύπτει από τον στραγγαλισμό της οικονομίας, τη μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου και μια χώρα, που παραλύει εντός συνόρων.

Τροπολογία για κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις. Τόνισε ότι η απαίτηση για περικοπή τους οφείλεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης και κάλεσε την κυβέρνηση να «αφήσει τα παραμύθια» για κατάργηση των μειώσεων τώρα και εάν θέλει όντως να αποτρέψει τις μειώσεις να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ ή το σχετικό σχέδιο νόμου της κ. Γεννηματά.

Θύμισε επίσης ότι προβλέπεται επίσης μείωση αφορολόγητου από το 2020 στα 5.600 ευρώ και εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, καθώς και ότι η χώρα δεσμεύεται για πρόσθετα μέτρα λιτότητας μέσα στην επόμενη διετία

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα», για να σταματήσει ο κατακόρυφος της χώρας.

«Θα διεκδικήσουμε τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μηχανή της οικονομίας θα πάρει μπρος όταν αυτό τεθεί σε εφαρμογή, καθώς προβλέπει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος, προστασία για τους αδύναμους. «Η απάντησή μας είναι λιτή και κοστολογημένη. Δεν κρύβει τις παγίδες με τις οποίες υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας» ανέφερε. Τόνισε δε ότι όταν η επόμενη κυβέρνηση αποδείξει τη μεταρρυθμιστική της προσήλωση, θα διεκδικήσει και πετύχει τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θράσος του κ. Τσίπρα να επικαλεστεί ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο είχε επαφές με Μέρκελ και Ζεεχόφερ. «Είστε ψεύτης με Ψ κεφαλαίο που αναπαράγετε άθλια δημοσιεύματα» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν συναντήθηκε ποτέ ούτε με την κ. Μέρκελ, ούτε με τον κ. Ζεεχόφερ. «Είστε διπλός ψεύτης που με συγκρίνετε με τον κ. Όρμπαν» τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει συγκρουστεί με τέτοιες θέσεις και έχει ζητήσει ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό.

«Είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος της διαπλοκής»

Απαντώντας στις αναφορές Τσίπρα για τις σχέσεις του με τον κ. Φρουζή της Novartis, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι τον έχει δει μόλις δύο φορές στη ζωή του και δεν είναι φίλος του. «Τα μέιλ στα οποία αναφέρεστε, εστάλησαν σε περίοδο που δεν ήταν επικεφαλής της Novartis και εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της Ν.Δ» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «άθλιο συκοφάντη.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για «αδίστακτο και βαθιά διαπλεκόμενο πολιτικό» και τόνισε: «Είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος, που στοχεύει εμάς και τα μέλη της κυβέρνησής μας».

Αν σου άρεσε κάνε