Και πάλι ο Μητσοτάκης κατά της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια

Και πάλι ο Μητσοτάκης κατά της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:24 Δημιουργία 04/07/18, 19:55

Για ακόμα φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης για όλα τα «καυτά» πολιτικά ζητήματα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «τραγέλαφο», τονίζοντας πως το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας».

Υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος «έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία» ενώ επανέλαβε το αίτημάατου για εκλογές «το συντομότερο δυνατό».

Σχετικά με τα της οικονομίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που της επιβλήθηκαν εξαιρετικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία, όπως πρόσθεσε, αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτό καθαρή έξοδος δεν είναι σε καμία περίπτωση», τόνισε. Σημείωσε, δε, ότι η λύση που δόθηκε στο Eurogroup δεν είναι αρκετή, καθώς «χρειάζεται πολιτική αλλαγή».

Έκανε επίσης λόγο για «γραφική προσπάθεια να παρουσιάσουν εμένα ως ακροδεξιό ενώ κυβερνούν με την ακροδεξιά» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα μετά τα μνημόνια, ας “ξε-ψηφίσει” ο ίδιος τα 5,2 δισ. ευρώ νέα μέτρα τα οποία ψήφισε. Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε», τόνισε.

Ανέφερε επιπλέον ότι οι επόμενες εκλογές «δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

-Για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας

«Στην πρώτη μου συνάντηση με τον κ. Τσίπρα του έθεσα το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Το να ανοίγει σήμερα η συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση από μία κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια είναι τακτικισμός. Υπάρχουν ζητήματα στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας που χρειάζονται να επαναπροσδιοριστούν. Να έχουμε έναν έντιμο διάλογο. Αλλά δεν χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 3 και συνταγματική αναθεώρηση, για να γίνει αυτό».

-Για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Είμαστε κατά της απλής αναλογικής. Εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός θα καταργήσουμε αυτήν την πρόβλεψη. Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με το σύστημα που θα ψηφισθεί. Έχω προκαλέσει τον κ. Τσίπρα να συμφωνήσουμε στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αλλά να συμφωνήσουμε και στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Είναι ηθική η υποχρέωση που έχουμε. Ζητώ να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί ταυτόχρονα. Ο κ. Τσίπρας κρύβεται στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Έχω καταθέσει αίτημα για συζήτηση στη Βουλή και ο κ. Βούτσης αρνείται να την ορίσει. Να ψηφίσουμε στο "σπάσιμο" της Β΄Αθηνών, αλλά να δώσουμε ταυτόχρονα και στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Αυτή είναι η πρότασή μου στον κ. Τσίπρα. Και δεν πρόκειται να κρυφτεί για πολύ».

-Για δημοσιεύματα περί Φρουζή και Novartis

«Συμμετείχα σε μία μόνο κοινωνική εκδήλωση με τον κ. Φρουζή, πολύ πριν κατέβω υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ. Εμείς μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση της Novartis. Είπαμε όλα στο φως. Δέκα άνθρωποι, χωρίς καμία ένδειξη, διασύρθηκαν και έπρεπε να αποδείξουν την αθωότητά τους. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε δικογραφίες; Υπάρχει προκλητικότατη παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία. Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την πορεία της δημοκρατίας μας».

Αν σου άρεσε κάνε