Τα Σκόπια διαψεύδουν τα περί νέας συνάντησης Τσίπρα - Ζάεφ

Τα Σκόπια διαψεύδουν τα περί νέας συνάντησης Τσίπρα - Ζάεφ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:33 Δημιουργία 04/07/18, 17:28

Στη διάψευση των πληροφοριών που μετέδωσαν σήμερα τα media της ΠΓΔΜ περί νέας συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Όπως δήλωσε ο συνεργάτης του κ. Ζάεφ, εάν οι δυο πρωθυπουργοί ήταν να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα είτε στη Σύνοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια, είτε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα ενημερώναμε την κοινή γνώμη».

Σημειώνεται πως στο σκοπιανό Τύπο κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα φιλοξενήσει η Βρετανία στις 10 Ιουλίου για να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες και να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Παράλληλα, ο Μποσνιακόφσκι διέψευσε πληροφορίες των γειτονικών ΜΜΕ ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για αλλαγή του σκοπιανού εθνικού ύμνου ή κρατικών συμβόλων της χώρας.

«Ούτε στο παρελθόν, ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον θα υπάρξουν ποτέ συζητήσεις για την αλλαγή του ύμνου της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Ο ύμνος θα παραμείνει ως έχει» τόνισε, διαμηνύοντας πως «δεν υπάρχουν συζητήσεις για άλλες αλλαγές κρατικών συμβόλων»

Αν σου άρεσε κάνε