Μητσοτάκης: Κανένα περιθώριο για επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια

Μητσοτάκης: Κανένα περιθώριο για επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:17 Δημιουργία 04/07/18, 07:40
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την απόφαση του να μην ανέχεται πλέον τα πολιτικά παράδοξα, όπως είναι η στήριξη α λα καρτ των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ή τις διανθισμένες με ωραία λόγια δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων για την οικονομία και την δήθεν «καθαρή έξοδο», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δύο κινήσεις του χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να μετάσχει σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που παίζεται στο δημόσιο βίο της χώρας.

Συγκεκριμένα :

  1. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει ημερομηνία εκλογών, μετά τις πρωινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι θα φύγει από την κυβέρνηση, όταν η συμφωνία για τα Σκόπια έρθει για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η ΝΔ θεωρεί ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα αντέξει τις εντεινόμενες πιέσεις της κοινής γνώμης για την συμφωνία των Πρεσπών και ότι οι ΑΝΕΛ είναι ο αδύναμος κρίκος, παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου ότι θα «πάει με τον κ. Τσίπρα μέχρι το τέλος».

Στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμήνευσαν τη συνέντευξη του μικρού κυβερνητικού εταίρου, ως μία ακόμη απόπειρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

  1. Συνέστησε στον Γάλλο Επίτροπο να είναι πιο προσεχτικός στις δηλώσεις του, όταν αναφέρεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πιερ Μοσκοβισί, επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο, που φέρει τις υπογραφές των κκ. Τσίπρα και Καμμμένου, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος».

Με τις κινήσεις αυτές ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να στείλει το ίδιο μήνυμα σε εσωτερικό και εξωτερικό: δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια! Αυτή την τακτική θα ακολουθεί ο ίδιος από εδώ και στο εξής, «βλέποντας» την τάση ορισμένων ξένων αλλά και συγκυβερνώντων στην εγχώριας πολιτική σκηνή να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν μία ούτω ή άλλως δύσκολη κατάσταση στην Οικονομία.

Όσον αφορά τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, δεν υπάρχει αμφιβολία στη ΝΔ ότι οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν λάβει την απόφαση για την προσφυγή στις κάλπες, οπότε και θα ακολουθήσουν την «πεπατημένη» μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η διαφωνία για το Σκοπιανό έχει χαρακτηριστικά επικοινωνιακού τρικ και πως στον κατάλληλο χρόνο οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα ανακοινώσουν το βελούδινο «διαζύγιο», έτσι ώστε να διευκολυνθούν και οι δύο έναντι των ακροατηρίων τους.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά σήμερα, Τετάρτη νέα περιοδεία. Θα μεταβεί στη Λευκάδα και μετά στην Πάτρα. Αιχμή των παρεμβάσεων του θα είναι προφανώς οι ΑΝΕΛ και η στάση του κ. Καμμένου, ενώ θα συνεχίσει την προσπάθεια αποδόμησης του αφηγήματος περί «οριστικού τέλους των μνημονίων».

Αν σου άρεσε κάνε