Νέα παλινωδία Καμμένου για το Σκοπιανό

Νέα παλινωδία Καμμένου για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:33 Δημιουργία 03/07/18, 20:26

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό και για το εάν στηρίζει ή όχι την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών επιχείρησε εκ νέου ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού επανέλαβε τη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου για το ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019», ανέφερε πως μέχρι να έχει έρθει το Σκοπιανό προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή θα έχουν περάσει πάνω από το δύο χρόνια. «Για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα Σκόπια για να εκλεγεί νέος πρόεδρος, δημοψήφισμα μετά συνταγματική αναθεώρηση. Κι ύστερα θα έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. Όλη αυτή η διαδικασία θα κρατήσει πάνω από δύο χρόνια».

Για την «ταμπακιέρα» και για το εάν θα ρίξει την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε μεν πως «δε θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους» αλλά πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «στηρίζω τον Αλέξη τον Τσίπρα, στηρίζω αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους. Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά εάν γίνουν όλα και πάμε στους 151, πρέπει να λειτουργήσω σαν βαλβίδα ασφαλείας».

Ακόμα, ο κ. Καμμένος συνέχισε τα κολακευτικά σχόλια για τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «οι σχέσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι άριστες και είμαι περήφανος που βρίσκομαι σ'αυτή την κυβέρνηση που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε: «Το Βόρεια Μακεδονία το είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Η θέση μου για το Σκοπιανό ήταν γνωστή στον Τσίπρα. Ο κ. Κοτζιάς είναι εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης με δύο κόμματα. Έχει προσωπικές απόψεις, με τις οποίες διαφωνούμε, αλλά όταν είναι υπουργός Εξωτερικών, εκπροσωπεί μία κυβέρνηση συνεργασίας. Είμαι ευτυχής που έγινε η διαπραγμάτευση. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τους Μακεδονομάχους είχαν παραδώσει τα πάντα. Ο Σαμαράς, ο μεγαλύτερος Μακεδονομάχος, είχε υπογράψει το Μακεδονία σκέτο. Στηρίζω τον Τσίπρα και την κυβέρνηση μέχρι τέλους».

Κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχθηκαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ, υποστήριξε πως «παρουσία όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ βουλευτές μου αποκάλυψαν ότι δέχθηκαν πιέσεις να προχωρήσουν σε αποστασία και ότι με πρωτοβουλία του Δημήτρη Καμμένου και του Παναγιώτη Μπαλτάκου, έγιναν προσπάθειες να κλειστούν ραντεβού με στόχο να πειστούν οι βουλευτές του να αποχωρήσουν και να ενταχθούν στη συνέχεια σε ένα κεντροδεξιό φορέα, ο οποίος θα είχε και την στήριξη κάποιων επιχειρηματιών».

Αν σου άρεσε κάνε