Σε θέσεις «μάχης» κυβέρνηση-ΝΔ για το νέο... μνημόνιο

Σε θέσεις «μάχης» κυβέρνηση-ΝΔ για το νέο... μνημόνιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:56 Δημιουργία 02/07/18, 14:49

Σε θέσεις «μάχης» για το επόμενο μπρα ντε φερ στη Βουλή βρίσκονται ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που η εγχώρια πολιτική σκηνή παρουσιάζει εικόνα «κινούμενης άμμου», εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στη «σκιά» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή αναμένεται να μυρίσει «μπαρούτι», καθώς στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία, την οποία έχει ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup για το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, για την οποία η κυβέρνηση «πανηγυρίζει», ενώ το ΔΝΤ επισημαίνει πως δεν αρκεί..., καθώς δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα μακροπρόθεσμα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει την τακτική του «σκληρού ροκ», τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ του κόμματός του και διολίσθηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σημειώνονται μονοψήφια νούμερα για την παράταξη της Κουμουνδούρου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου», θα παρουσιάσει τα ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα του 2019 και του 2020, ενώ θα ζητήσει εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.

Ενδιαφέρον θα έχουν σαφώς και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, καθώς το Σκοπιανό έχει αλλάξει τον πολιτικό «χάρτη», αφότου το ΚΙΝΑΛ «διασπάστηκε», μετά την αποχώρηση του Ποταμιού, ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης εν μέσω συνεχών παραιτήσεων βουλευτών του Πάνου Καμμένου, οι οποίες έχουν οδηγήσει τη δικομματική πλειοψηφία σε οριακά επίπεδα.

Να σημειωθεί ότι της συζήτησης θα προηγηθεί ενημέρωση του κ. Τσίπρα για τα αποτελέσματα της συμφωνίας της 21ης Ιουνίου, ενημέρωση για την οποία ο ίδιος είχε δεσμευτεί.

Αν σου άρεσε κάνε