Με το «χαρτί» της «μακεδονικής ταυτότητας» η εκστρατεία Ζάεφ για το «ναι» στο δημοψήφισμα

Με το «χαρτί» της «μακεδονικής ταυτότητας» η εκστρατεία Ζάεφ για το «ναι» στο δημοψήφισμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:22 Δημιουργία 02/07/18, 12:18

Τη στρατηγική του, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να επισφραγιστεί και με το «πράσινο φως» του λαού του, στήνει ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ξεκίνησε καμπάνια υπέρ του «ναι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη γειτονική χώρα, ενώ η κοινωνία «βράζει».

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ζάεφ κάνει λόγο για κατοχύρωση της «μακεδονικής ταυτότητας» έναντι όλων στην εκστρατεία του.

«Η Μακεδονική γλώσσα και οι πολίτες- προστατευμένοι και ισχυροί! Μακεδονική ταυτότητα, erga omnes. Η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η μακεδονική, και θα είναι αποδεκτή από όλες τις χώρες του κόσμου. Η γλώσσα μας θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ, και το ΝΑΤΟ, σε κάθε επίσημο οργανισμό και εκδήλωση», γράφει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter.

Σε άλλη ανάρτηση, ο Ζάεφ αναφέρει: «Η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τη Μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα. Ας πούμε ΝΑΙ, για το μέλλον της Μακεδονίας! Επιλέγουμε ένα μέλλον με περισσότερη ελπίδα και ευημερία για όλους! Έχουμε μία ιστορική συμφωνία με την οποία ενδυναμώνουμε τη μακεδονική ταυτότητα! Η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τη μακεδονική εθνική και πολιτισμική ταυτότητα δια παντός. Ας πούμε «ναι» στο μακεδονικό μέλλον».

Αν σου άρεσε κάνε