Ώρα «διαζυγίου» για ΠΟΤΑΜΙ-ΚΙΝΑΛ

Ώρα «διαζυγίου» για ΠΟΤΑΜΙ-ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:02 Δημιουργία 01/07/18, 13:26

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή, στη «σκιά» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τη στιγμή που η δικομματική πλειοψηφία κινείται σε οριακά επίπεδα, κατόπιν των αποχωρήσεων στελεχών των ΑΝΕΛ, και ενώ όλα τα σενάρια για την κοινή πορεία των δύο κυβερνητικών εταίρων παραμένουν ανοιχτά, εν αναμονή της κατάθεσης της συμφωνίας για το Σκοπιανό στην ελληνική Βουλή, ο νεοσύστατος χώρος της Κεντροαριστεράς… «διαλύεται».

Η «ρήξη» στον ΚΙΝΑΛ είχε προεξοφληθεί, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να δηλώνει πως θα ψηφίσει τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά έχει επισημάνει πολλάκις πως δεν πρόκειται για μία ολοκληρωμένη λύση.

Το Σκοπιανό έχει ανοίξει ξεκάθαρα τη «βεντάλια» των μετεκλογικών συμμαχιών, με τον Σπύρο Δανέλλη του Ποταμιού να δηλώνει πρόσφατα πως το κόμμα θα μπορούσε να βάλει «πλάτη», αν οι ΑΝΕΛ αποχωρούσαν από το κυβερνητικό σχήμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ίδιος ανέφερε ότι ο αρχικός του στόχος, που ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής, δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτή τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το ΚΙΝΑΛ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος από τον Σεπτέμβριο για να αποφασισθεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του, ενώ διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα δια στόματος του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στα στελέχη του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του Ποταμιού, την αποχώρηση του κόμματος από το ΚΙΝΑΛ, υπό την επισήμανση πως δεν έχει συμφωνήσει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την εισήγηση του κ. Θεοδωράκη, οι εργασίες της Συνόδου θα συνεχιστούν με τις τοποθετήσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος, πριν πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε πει για το Κίνημα Αλλαγής ότι «είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θέλαμε».

Ωστόσο, ο ίδιος διαψεύδοντας κατηγορηματικά το σενάριο συνεργασίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι διατεθειμένος «να κάνει το ρεπό του Καμμένου».

Αν σου άρεσε κάνε