«Θα δούμε» είπε το ΝΑΤΟ στον Τσίπρα για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

«Θα δούμε» είπε το ΝΑΤΟ στον Τσίπρα για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:53 Δημιουργία 29/06/18, 17:43

Υποσχέσεις από το γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για κινήσεις αναφορικά με την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Ανδριανούπολης στην Τουρκία έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στόλτενμπεργκ την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες μετά από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «έθεσα στο γγ του ΝΑΤΟ το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και τόνισα ότι είναι απαράδεκτο δύο Έλληνες στρατιωτικοί που δεν έκαναν τίποτα πέρα από μια περιπολία ρουτίνας και βρέθηκαν κατά λάθος στην άλλη πλευρά να βρίσκονται».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι «βρήκαν την κατανόηση του γγ ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι έχει την πολιτική βούληση το αμέσως επόμενο διάστημα να δούμε πως θα κινηθεί το θέμα».

Αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που έστειλε στον Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι θέσεις του κ. Ερντογάν είναι γνωστές. Εγώ τον πήρα για να τον συγχαρώ αλλά του έθεσα το θέμα των Ελλήνων στρατιωτών.

Στην ερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα τα πούμε από κοντά με τον κ.Ερντογάν και ας ελπίσουμε να είναι θετική αυτή η συνάντηση» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε