Καταργούνται οι Πανελλήνιες-Με το απολυτήριο η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Καταργούνται οι Πανελλήνιες-Με το απολυτήριο η εισαγωγή στα ΑΕΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:37 Δημιουργία 29/06/18, 11:05

Το τέλος των πανελληνίων εξετάσεων και την υιοθέτηση ενός νέου συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστημία από τον Ιούνιο του 2020, με βάση τον αναβαθμισμένο ρόλο του απολυτηρίου, προανήγγειλε ξανά από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, «που θα είναι δομημένο γύρω από το απολυτήριο», υπογραμμίζοντας ότι ο νέος τρόπος εισαγωγής θα ισχύσει για τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα ξεκινήσουν την 3η Λυκείου.

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο χωρίς καμία εξέταση. Θα μπαίνεις είτε με εξέταση είτε με απολυτήριο. Όμως και το απολυτήριο θέλει εξετάσεις. Το απολυτήριο θα είναι το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα και το απολυτήριο θα το παίρνεις και με εξετάσεις, και με εργασίες και με την συνολική παρουσία», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Αναφορικά με το σημερινό σύστημα, ο υπουργός υποστήριξε ότι «είμαστε μια χώρα χωρίς 3η Λυκείου που αρχίζει πλέον να επηρεάζει και την 2α Λυκείου. Έχει κακοφορμίσει το σύστημα και σαν καρκίνος η 3η Λυκείου μολύνει και τις άλλες τάξεις. Κάθε φουρνιά μαθητών κοστίζει 2,5 δισ ευρώ. Το σημερινό σύστημα έχει κάνει την παραπαιδεία οργανικό σύστημα» ενώ ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα επέτρεπε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αν σου άρεσε κάνε