Επίθεση ΚΚΕ στην κυβέρνηση μετά από την αθώωση Ηριάννας και Περικλή

Επίθεση ΚΚΕ στην κυβέρνηση μετά από την αθώωση Ηριάννας και Περικλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:43 Δημιουργία 28/06/18, 18:38

Με πυρά κατά της κυβέρνησης τοποθετείται το ΚΚΕ μετά από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για την αθώωση της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μπ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Περισσού, οι δύο νεαροί «διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή, για πάνω από ένα χρόνο, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους».

Σύμφωνα με το κόμμα, η αθωωτική απόφαση του Εφετείου «δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί και εμπλουτίζει διαρκώς το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Είναι αυτό το πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για αυθαιρεσίες και δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να "τυλίγουν ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί". Πρόσφατη είναι, μάλιστα, η απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών του ΚΚΕ στη Bουλή, για την κατάργηση του "τρομονόμου" και την αλλαγή των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορούν τη λήψη και την αξιοποίηση του DNA, ώστε να υπάρχουν στοιχειώδεις νομοθετικές εγγυήσεις για την προστασία των κατηγορουμένων».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση των "τρομονόμων" και όλης της αντιλαϊκής κατασταλτικής νομοθεσίας».

Αν σου άρεσε κάνε