Σίγουρος για μία... διεθνώς αναγνωρισμένη «μακεδονική εθνική ταυτότητα» δηλώνει ο Ζάεφ

Σίγουρος για μία... διεθνώς αναγνωρισμένη «μακεδονική εθνική ταυτότητα» δηλώνει ο Ζάεφ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:48 Δημιουργία 28/06/18, 16:44

«Είμαστε σίγουροι ια μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ κατά την κοινή δήλωσή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά: «είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, «είναι εξαιρετικά νέα πως η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ συνεχίζεται και πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατάλαβε πως η χώρα του έχει αλλάξει σελίδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χώρα του έχει κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και άξιζε να της δοθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων.

Τέλος, επεσήμανε πως «η ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που συνήθως διαρκεί επτά χρόνια και δεσμεύτηκε για τη πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας».

«Αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας», τόνισε ο Ζάεφ.

Από την πλευρά του, ο Τουσκ δήλωσε πως «η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ένα παράδειγμα για το πως κράτη μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους».

Ευχαρίστησε, μάλιστα, τις «Αρχές της Μακεδονίας», όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, για την εξαιρετική συνεργασία που επέδειξαν στο θέμα της μετανάστευσης.

Αν σου άρεσε κάνε