ΝΔ: «Ξαναζεσταμένο φαγητό» τα περί σχεδίου ανατροπής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΝΔ: «Ξαναζεσταμένο φαγητό» τα περί σχεδίου ανατροπής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:20 Δημιουργία 28/06/18, 10:17
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σαφές μήνυμα προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, ότι η διαπλοκή είναι το τελευταίο καταφύγιο κυβερνήσεων που καταρρέουν, εξέπεμψε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι δήθεν η ΝΔ σε συνεργασία με επιχειρηματικά συμφέροντα επεξεργάζονται σχέδια ανατροπής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στη ΝΔ, γνωρίζουν ότι αυτά τα σενάρια είναι ένα «ξαναζεσταμένο φαγητό» καθώς την ίδια συνωμοσιολογία είχε προβάλλει ο κ. Καμμένος (συνεπικουρούμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ) και κατά το παρελθόν όταν είχε «ανακαλύψει» απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών και στελεχών του κόμματός του, μια υπόθεση που δεν άντεξε παραπάνω από μια εβδομάδα στην επικαιρότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις του από την γερμανική πρωτεύουσα, σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα». Την ίδια ώρα το γραφείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι τώρα η κυβέρνηση μιλά για διαπλεκόμενα συμφέροντα επιχειρηματιών, με τους οποίους κατά το παρελθόν είχε στενές σχέσεις. Είναι προφανές, μετά και το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής «Εφημερίδας των συντακτών» και το σχετικό non paper του Μεγάρου Μαξίμου που προηγήθηκε, ότι η κυβέρνηση φωτογράφισε τους κ.κ. Μαρινάκη, Σαββίδη ως εμπλεκόμενους στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Λαζαρίδη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν από τη ΝΔ και με τους δυο επιχειρηματίες η κυβέρνηση διατηρούσε καλές σχέσεις την περίοδο που εξελίσσονταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες (νόμος Παππά).

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως θεωρεί πιο σοβαρό το γεγονός ότι η κατάρρευση της κυβέρνησης οδηγεί τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο σε πανικό και θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να πολώσουν το κλίμα, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο.

Προέβλεψε επιστροφή στην σκανδαλολογία, ανοίκειες επιθέσεις και ρεσιτάλ παροχών. Κατά τον κ. Μητσοτάκη όμως ούτε αυτή την φορά θα αποδώσει μια τέτοιου είδους προσπάθεια και δεν αποκλείει την επιτάχυνση της πολιτικής και κοινοβουλευτικής κατάρρευσης της κυβέρνησης.

Χθες πάντως, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να προχωρήσει σε μια κίνηση - μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματός του. Διέγραψε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον οποίο μάλιστα κορυφαία στελέχη τον χαρακτήρισαν «δούρειο ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xrimaonline .gr, ο κ. Μιχάλης ήταν καιρό στο μικροσκόπιο της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ Και δεν περνούσαν απαρατήρητες ούτε οι επαφές που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι θετικές δηλώσεις που κατ’ επανάληψη έκανε για την κυβέρνηση, κινούμενος εκτός «γραμμής».

Στη ΝΔ θεωρούν ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, πιο χαμηλά στον κομματικό μηχανισμό αλλά και ΜΜΕ που παίζουν σε διπλό ταμπλό. Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες ανάλογες κινήσεις στο αμέσως προσεχές μέλλον...

Αν σου άρεσε κάνε