Σήμανε εκλογικός συναγερμός στη ΝΔ

Σήμανε εκλογικός συναγερμός στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:45 Δημιουργία 27/06/18, 08:41
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο «κατάρρευσης» της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι πλέον η ΝΔ, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη, τέως – πλέον – βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Στην Πειραιώς αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη αυτή, καθώς είχαν δει τον ίδιο να παρίσταται στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς στο Ζάππειο, οπότε δεν ανέμεναν ότι θα υπάρξει «διαρροή».

Ωστόσο, μετά την εξέλιξη αυτή δεν είναι λίγοι στη ΝΔ, που πιστεύουν ότι μπορεί το αμέσως προσεχές διάστημα να σημειωθεί και νέα αποχώρηση βουλευτή από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, χωρίς προειδοποίηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο, όπου σήμερα, Τετάρτη θα έχει σειρά επαφών με ανώτατους Γερμανούς αξιωματούχους, έχει δώσει εντολή στα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς - όπως τονίζεται από την Πειραιώς- η πλήρης «κατάρρευση» μπορεί να επέλθει ανά πάσα στιγμή.

Σε ό,τι αφορά τις θεωρίες συνομωσίας που προβλήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του κ. Λαζαρίδη, η ΝΔ απάντησε με το γνωστό ρητό «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» .

Σε επίπεδο πολιτικής ουσίας , στη ΝΔ θεωρούν ότι ακόμη και να μην επιβεβαιωθούν τα σενάρια περί νέας αποχώρησης από τους ΑΝΕΛ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πλέον εξαιρετικά «εύθραυστη», καθιστώντας τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο «ομήρους» των εσωκομματικών τους ισορροπιών. Κατά συνέπεια, αναφέρουν τα ίδια πρόσωπα, που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ, η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά ξεκινήσει και πως οι όποιες πρωτοβουλίες αναληφθούν από εδώ και πέρα από τον πρωθυπουργό, αυτές θα έχουν στόχο μόνο τη διευθέτηση αιτημάτων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραμονής των δυο κομμάτων στην εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στο Βερολίνο αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας θα βρεθούν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων του προέδρου της ΝΔ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Όλαφ Σολτς.

Ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη της μείωσης των φορολογικών βαρών για ιδιώτες και μεταρρυθμίσεις, επιμένοντας ότι με τους ισχύοντες συντελεστές δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη ο ίδιος θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σειρά επαφών με μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής και με στελέχη του ΕΛΚ.

Αν σου άρεσε κάνε