Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος της 4ετίας, τόνισε ο Τσίπρας από το Λονδίνο

Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος της 4ετίας, τόνισε ο Τσίπρας από το Λονδίνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:55 Δημιουργία 26/06/18, 19:27

Παρά τους συνεχόμενους κλυδωνισμούς που δέχεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφορικά με το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η κυβερνητική σταθερότητα δεν απειλείται, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση που είχε με την Βρετανίδα ομόλογο του στο Λονδίνο το απόγευμα της Τρίτης.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε για μια ακόμα φορά τη σημασία που είχε για την Ελλάδα η συμφωνία του Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας, κάνοντας λόγο για «ιστορική απόφαση» και «την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος και την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, που το καθιστά βιώσιμο και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας».

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας είπε πως ανέφερε στην κ.Μέι το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα. «Τα Μάρμαρα ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά αλλά η θέση τους, η φυσική είναι εκεί που χτίστηκαν» δήλωσε.

Μιλώντας για την αποχώρηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ και τη συνοχή της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» τόνισε.

Επανερχόμενος στα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με την κ. Μέι, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «συζητήσαμε για την ανάγκη συνεργασίας για προσέλκυση επενδύσεων από την Βρετανία, αλλά και για την προσφυγική κρίση, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό».

Συμφωνήσαμε το επόμενο διάστημα να έχουμε μια στενότερη επαφή, σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε