Σε πανικό το Μαξίμου με non paper για σχέδια περί «αποστασίας»

Σε πανικό το Μαξίμου με non paper για σχέδια περί «αποστασίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:43 Δημιουργία 26/06/18, 16:20

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τα απανωτά «χαστούκια», που δέχεται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό, με τελευταίο τη σημερινή παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, η οποία θέτει σε... κίνδυνο τη δικομματική πλειοψηφία.

Ακολουθώντας την «πεπατημένη», το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε non paper για την ηχηρή αποχώρηση, επιδιώκοντας να υποβαθμίσει το βαρύ πολιτικό κόστος, που φέρνει η επιλογή του πρωθυπουργού να δώσει το όνομα «Μακεδονία», υπογράφοντας μία συμφωνία, η οποία δεν κινείται σε εθνική «γραμμή».

Στο non paper, γίνεται λόγος για «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι έκδηλος και επιχειρείται η κάλυψή του μέσω του επικοινωνιακού αφηγήματος περί «καθαρής εξόδου» και της επίθεσης κατά του προέδρου της ΝΔ. Όπως σημειώνεται, «η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν».

«Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες», τονίζεται όλο νόημα για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαρίδη, τον οποίο άλλωστε και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατηγορεί για «αποστασία».

Κλείνοντας, από το Μαξίμου προσθέτουν πως «ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού» .

Αν σου άρεσε κάνε