«Πυρά» Μητσοτάκη κατά Τσίπρα-Καμμένου για «σόου υποκρισίας»

«Πυρά» Μητσοτάκη κατά Τσίπρα-Καμμένου για «σόου υποκρισίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:33 Δημιουργία 26/06/18, 07:29
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με ξεκάθαρες θέσεις τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομία όσο και τα εθνικά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη στο Βερολίνο, όπου από αύριο ξεκινά επισήμως επαφές με κορυφαίους Γερμανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον Όλαφ Σολτς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε χθες τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε τροχιά 4ου μνημονίου. Όπως ο ίδιος εξήγησε χθες στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, το τυπικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Αύγουστο, όμως η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει δεσμευτεί με την υπογραφή της για συνέχιση της λιτότητας και των φοροεπιδρομών.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τη «σφαγή» σε συντάξεις και αφορολόγητο, ενώ εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ανίκανος να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ο ίδιος χαρακτήρισε «υποκρισία» τους πανηγυρισμούς στο Ζάππειο, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη σεμνότητα από εκείνους, που γνωρίζουν τα μέτρα, τα οποία έρχονται για τους Έλληνες πολίτες.

Εξίσου κατηγορηματικός ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως προς το Σκοπιανό. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει καταστήσει σαφές και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας, που υπέγραψαν οι κκ. Τσίπρας και Κοτζιάς.

Μάλιστα, χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε ένα βήμα παρακάτω το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι το κείμενο αυτό ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα το υπέγραφε, διότι αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικού έθνους και δίνει στους Σκοπιανούς τη μακεδονική ταυτότητα .

Την αντίθεσή του ως προς την συμφωνία αυτή αναμένεται να την εκφράσει και κατά τις επαφές του στο Βερολίνο. Εξάλλου, όπως ξεκαθάρισε και χθες δεν δέχτηκε πιέσεις από εταίρους, προκειμένου να συναινέσει, τονίζοντας πως προφανώς Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θέλουν τη λύση του Σκοπιανού, οπότε «βρήκαν εύκολο τον κ. Τσίπρα να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία».

Τέλος, σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ διατηρεί σταθερό το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσίπρας είχε δύο ευκαιρίες και απέδειξε τι μπορεί να κάνει». «Εγώ ζητώ από του Έλληνες την πρώτη μου ευκαιρία...», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε