Σε Βερολίνο και Βουλή το σκληρό «ροκ» Μητσοτάκη κατά Τσίπρα και Καμμένου

Σε Βερολίνο και Βουλή το σκληρό «ροκ» Μητσοτάκη κατά Τσίπρα και Καμμένου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:35 Δημιουργία 25/06/18, 07:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την επιλογή του σκληρού «ροκ» απέναντι στους διαρκείς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, είτε αυτοί αφορούν την συμφωνία για το Σκοπιανό είτε την απόφαση του Eurogroup, επιλέγει η ΝΔ, καταγγέλλοντας ευθέως τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό, που στηρίζεται σε ένα νέο κύκλο ψεμάτων προς τον ελληνικό λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει αύριο, Τρίτη στο Βερολίνο, όπου θα έχει συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης , μεταξύ των οποίων και με τον Όλαφ Σολτς, εκτιμά ότι η χώρα κινείται ήδη σε τροχιά 4ου μνημονίου και πως οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την Αθήνα, κατόπιν έγκρισης των δανειστών.

Ως προς το χρέος και τη διευθέτησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτε περισσότερο από εκείνα, για τα οποία είχαν δεσμευτεί οι εταίροι μας το Νοέμβριο του 2012. Όπως, ωστόσο, σημειώνει ο ίδιος, η επιμήκυνση και οι δόσεις από τα κέρδη των ξένων τραπεζών είναι μικρότερα σε σχέση με τους στόχους εκείνης της περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τις επαφές του στη γερμανική πρωτεύουσα θα ενημερωθεί ακριβώς για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά, ενώ ταυτόχρονα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, το οποίο επικεντρώνεται στην προώθηση μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Στο εσωτερικό, η ΝΔ αναμένει από τον πρόεδρο της Βουλής τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση, την οποί ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης για το ζήτημα του χρέους.

Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την πρόταση και δεν αποκλείεται η συζήτηση αυτή να διεξαχθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να χρησιμοποιήσει και πάλι υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα για εμπαιγμό του λαού. Θα παρουσιάσει αναλυτικά τη συμφωνία του 2012 και θα την συγκρίνει με αυτή, που υπήρξε την προηγούμενη Πέμπτη στο Eurogroup.

Ακόμη, ο ίδιος θα καλέσει ευθέως τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αφού ο ίδιος, όπως διαμηνύει, είναι τόσο σίγουρος για την αποδοχή της πολιτικής του από τον λαό.

Τα «βέλη» θα επεκταθούν και στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα του Σκοπιανού.

Οι ΑΝΕΛ αντιμετωπίζονται πλέον από τη ΝΔ , ως μια «δεξαμενή ψήφων», με δεδομένο ότι πολλοί εκ των ψηφοφόρων του κόμματος αυτού, που αυτοπροσδιορίζονται ως «δεξιοί», νιώθουν προδομένοι από τον κ. Καμμένο λόγω της στάσης του τόσο ως προς το μνημόνιο όσο και σε σχέση με τα εθνικά θέματα.

Αν σου άρεσε κάνε