«Σόου» Τσίπρα-Καμμένου στο Ζάππειο για τη συμφωνία-«κορσέ»

«Σόου» Τσίπρα-Καμμένου στο Ζάππειο για τη συμφωνία-«κορσέ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:44 Δημιουργία 22/06/18, 13:54

Ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, μετά από το πρόσφατο στις Πρέσπες, ετοιμάζεται να δώσει ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία-«κορσέ», που επετεύχθη στο χθεσινό Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Στήνει, λοιπόν, φιέστα στο Ζάππειο το απόγευμα της Παρασκευής, στις 19.30, προκειμένου να πανηγυρίσει για τη λεγόμενη «καθαρή έξοδο», η οποία, όπως όλα δείχνουν, φέρνει είτε νέα μέτρα είτε νέο πρόγραμμα.

Εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία, προκειμένου να αμβλύνει τις ισχυρές, πολιτικές και λαϊκές αντιδράσεις που έχουν «σηκωθεί» στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υποστηρίξει πως η χώρα πια... «γυρίζει σελίδα».

Αν και οι πληροφορίες αρχικά ανέφεραν ότι ο ίδιος θα έκανε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και στη συνέχεια θα ενημέρωνε σχετικά την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις τα πλάνα άλλαξαν.

Σημειώνεται πως ρόλο στο απογευματινό «σόου» θα έχουν σύσσωμες οι κοινοβολευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με τη δεύτερη να «βράζει» για την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια, απειλώντας να «αδειάσει» την κυβέρνηση, αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

Στο μεταξύ, νωρίτερα την Παρασκευή κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και ενημέρωσε για τη συμφωνία, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα της τήρησης των συμφωνηθέντων όσον αφορά τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος», ανέφερε ο Αλεξης Τσίπρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «βιώσιμο» πλέον το χρέος και έκανε λόγοι για συμφωνία πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών, «η οποία ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ακολούθως τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη στάση καθ’ όλη την προσπάθεια εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας είπε πως «θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της Ευρωζώνης».

Αν σου άρεσε κάνε