Δίνουν πανηγυρικό τόνο στο συμβιβασμό!

Δίνουν πανηγυρικό τόνο στο συμβιβασμό!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:10 Δημιουργία 22/06/18, 11:02

Πανηγυρικό κλίμα καλλιεργούν στην Ηρώδου Αττικού για το συμβιβασμό, στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση όσον αφορά στο «καυτό» μέτωπο του χρέους, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Λουξεμβούργο.

Την ώρα που η λαϊκή οργή και η πολιτική «πόλωση» για τις υπογραφές στις Πρέσπες εντείνονται, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκουν επικοινωνιακό αδιέξοδο στο αφήγημα της «καθαρής εξόδου».

Ενδεικτική η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι «το ελληνικό χρέος είναι πλέον βιώσιμο», τη στιγμή που οι δανειστές μας «δένουν» με πολύ αυστηρούς όρους με αντάλλαγμα την πολυπόθητη ελάφρυνση. Η χώρα θα βρίσκεται υπό καθεστώς ασφυκτικής εποπτείας, ενώ θα καραδοκεί ο κίνδυνος για την υιοθέτηση νέου προγράμματος, για τη λήψη και νέων μέτρων.

«Μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα ξεχάσει ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα 8 χρόνια. Θα πρέπει πολύ γρήγορα αυτός ο λαός να δει αποτελέσματα. Όλοι έκαναν λόγο για σημαντική στιγμή. Αυτό που πήραμε είναι άμεσα 10 χρόνια να πάνε πίσω οι πληρωμές επιτοκίων και δέκα χρόνια επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων μας και έξτρα για το μαξιλάρι ασφαλείας», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος σε άκρως πανηγυρικό ύφος.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών έβαλε μπροστά και το λεγόμενο «αριστερό πρόσημο», κάνοντας λόγο για «ανάπτυξη για όλους και όχι για λίγους».

«Η ανάπτυξη δεν θα είναι για λίγους αλλά για όλους και αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Τον ίδιο τόνο... έδωσε στο συμβιβασμό και ο Πάνος Καμμένος, γράφοντας σε ανάρτησή του στο twitter: «Μία νέα ημέρα ξημερώνει για όλο τον ελληνικό λαό, η εποχή των μνημονίων τέλειωσε. Τώρα θα καταλάβουν όλοι γιατί "έπρεπε πάση θυσία” να ρίξουμε την κυβέρνηση για τον Μητσοτάκη της διπλής ονομασίας γιατί πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους Έλληνες».

«Χαμόγελα», δηλώνει από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος κάνει λόγο για «μία νέα κατάσταση, που διαμορφώνεται για την κοινωνία και την οικονομία».

«Ήρθε ύστερα από μεγάλες δυσκολίες οκτώ χρόνων και τριών προγραμμάτων και αξίζουν όλες οι προσπάθειες που έγιναν», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, καθώς, όπως είπε, «διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για ανάπτυξη «χωρίς τον βραχνά του χρέους ως διαρκή ενόχληση» και πρόσθεσε ότι η απόφαση εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πλέον υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζονται χρήματα για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό Δημόσιο «χωρίς άγχος, χωρίς πιέσεις, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες».

Όπως είπε, το κριτήριο που είχε η Ελλάδα να είναι πειστική στις αγορές «δικαιώθηκε και ικανοποιήθηκε απολύτως» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει».

Αν σου άρεσε κάνε