Σάλος με τα «γιουχαρίσματα» σε Κοντονή-Τζάκρη - «Είναι φασίστες», απαντά ο υπουργός

Σάλος με τα «γιουχαρίσματα» σε Κοντονή-Τζάκρη - «Είναι φασίστες», απαντά ο υπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:55 Δημιουργία 19/06/18, 14:49

Σάλος έχει προκληθεί με τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχτηκαν ο Σταύρος Κοντονής και η Θεοδώρα Τζάκρη κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία στα Γιαννιτσά το μεσημέρι της Τρίτης.

Ειδικότερα, τη στιγμή που αποχωρούσαν από το κτήριο, όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, κόσμος που ήταν στους γύρω δρόμους άρχισε να τους «γιουχάρει», με ένα παρατεταμένο «ουυυ» και να τους αποκαλεί «προδότες».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στο περιστατικό, χαρακτήρισε τους οργισμένους πολίτες «φασίστες» και «χιτλερικούς», δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά».

Και στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε: «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο, που ξέρουν, την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

Κινούμενος στη «γραμμή» του Μαξίμου, ο κ. Κοντονής άφησε αιχμές κατά της ΝΔ για το γεγονός, λέγοντας πως πληροφορήθηκε ότι σε μία άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της ΝΔ», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή», όπως ο ίδιος είπε, στην οποία «βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο υπουργός σημείωσε: «Ήταν μία συμφωνία απολύτως θετική για τη χώρα. Διασφαλίζονται τα εθνικά δίκαια και κλείνουν πληγές ετών, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον».

«Πλέον η βόρεια γειτονική χώρα συνομολογεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και δη της Μακεδονικής δυναστείας», υποστήριξε, ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα, την εθνότητα και τη γλώσσα, για τα οποία, όπως τόνισε, «υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση».

Για το θέμα της εθνότητας, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως «στη συμφωνία δεν αναφέρεται ούτε μία φορά», αντίθετα, «αναφέρεται η ιθαγένεια, στην οποία προσετέθη και θα αναφέρεται στα διαβατήρια των βόρειων γειτόνων μας η ένδειξη πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας , δίπλα στο μακεδονική ιθαγένεια, επομένως κι εδώ είχαμε μία βελτίωση από την υφιστάμενη κατάσταση».

«Στο, δε, θέμα της γλώσσας, το οποίο είχε λυθεί, είτε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς -και μπορώ να το καταλάβω και να το συμμεριστώ- είτε γιατί γίνανε λάθη από το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στη συμφωνία διαλαμβάνεται ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβική», επεσήμανε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Κοντονής τόνισε πως όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι με τη συμφωνία «κλείνει μία πληγή και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», υποστηρίζοντας πως «ιδίως γι' αυτούς που μας λέγανε ότι "μένουμε Ευρώπη" είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το να μην ακούνε και να μην αντιλαμβάνονται όλη αυτή την επιχειρηματολογία και τους επαίνους που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό».

Αν σου άρεσε κάνε