ΚΚΕ για Σκοπιανό: «Πράσινο φως» για αποσταθεροποίηση στην περιοχή

ΚΚΕ για Σκοπιανό: «Πράσινο φως» για αποσταθεροποίηση στην περιοχή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:36 Δημιουργία 12/06/18, 20:30

Τον έντονο προβληματισμό του ΚΚΕ για τις εξελίξεις που φέρνει στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου η συμφωνία επίλυσης για το Σκοπιανό μετέφερε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Τρίτης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Περισσού, κατά της διάρκειας της συνομιλίας ο κ. Κουτσούμπας «τόνισε στον πρωθυπουργό ότι, με τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο ίδιος και η κυβέρνησή του δίνουν συστατική επιστολή στη FYROM για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Από αυτήν την άποψη, δίνει “πράσινο φως” στην ανασφάλεια και την αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Επισήμανε ότι όλοι οι όροι της συμφωνίας είναι στον αέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία που προβλέπει η συμφωνία.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι, με αυτή τη συμφωνία, παραμένει το "σπέρμα" του αλυτρωτισμού, που έγκειται στην αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων της κυβέρνησης της FYROM περί "Μακεδόνα πολίτη" και "Μακεδονικής γλώσσας"» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε