Καμμένος: Δεν συμφωνεί, δεν ψηφίζει, προεξοφλεί «ναυάγιο»...

Καμμένος: Δεν συμφωνεί, δεν ψηφίζει, προεξοφλεί «ναυάγιο»...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:44 Δημιουργία 12/06/18, 11:30

Στη γνωστή «γραμμή» του «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, αλλά δεν χωρίζουμε» κινήθηκε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος όσον αφορά τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» του Σκοπιανού, ενώ ο χρόνος έχει ήδη ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για την επίτευξη συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ως προς το ζήτημα του ονόματος.

Κατά τη σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου του κόμματός του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν μία συμφωνία, που θα προβλέπει τη χρήση του όρου «Μακεδονία», ωστόσο δεν άφησε καμία αιχμή περί αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα, τη στιγμή μάλιστα που στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να καλύψουν τη «διγλωσσία» με το επικοινωνιακό αφήγημα ότι οι κκ. Καμμένος και Τσίπρας έχουν δεσμευτεί ότι πορεύονται από κοινού σε ό,τι αφορά την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αν αυτή περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πάντως, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος ουσιαστικά προεξόφλησε το «ναυάγιο» ως προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όσον αφορά το στάδιο της έγκρισής της από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος εκτίμησε, μάλιστα, ότι το ζήτημα δεν θα «φτάσει» στο κοινοβούλιο, γιατί η πΓΔΜ δεν θα κάνει όσα χρειάζονται με βάση τη συμφωνία, ακόμα και αν πει ο Ζάεφ το «ναι».

«Οι όροι της συμφωνίας είναι πολύ σκληροί. Βλέπω όρους που είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν»»,

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εξαιρετικό διαπραγματευτή» τον Νίκο Κοτζιά, τονίζοντας όμως ότι δεν συμφωνεί μαζί του, καθώς δεν δέχεται τον όρο «Μακεδονία».

«Δεν απέχουμε ποτέ. Εμείς ή ψηφίζοιυμε είτε καταψηφίζουμε». «Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα μέτρα» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος αν και στην ερώτηση «ποια είναι τα άλλα μέτρα» αρκέστηκε να πει ότι θα τα δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα».

«Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα υπονομεύσει την έξοδο αλλά όταν έρθει το θέμα στη Βουλή θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με το λαόο όταν εκλεγήκαμε» είπε ακόμα ο Πάνος Καμμένος ωστόσο πρόσθεσε ότι «εγώ το χέρι μου να το σηκώσω προκειμένου να γίνει δεκτή η ένταξη ενός κράτους με τον όρο Μακεδονία δεν θα το σηκώσω ποτέ».

Αν σου άρεσε κάνε