«Αγριεύει» η πόλωση Μαξίμου-ΝΔ με φόντο τη μεταμνημονιακή εποχή

«Αγριεύει» η πόλωση Μαξίμου-ΝΔ με φόντο τη μεταμνημονιακή εποχή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:41 Δημιουργία 11/06/18, 14:39

Άγρια «πόλωση» σημειώνεται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, στον απόηχο τόσο των εθνικών θεμάτων όσο και της τελικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στο δρόμο προς τη λήξη του προγράμματος.

Μαξίμου και Πειραιώς διασταυρώνουν σε καθημερινή βάση τα ξίφη τους, εκδίδοντας αιχμηρές ανακοινώσεις με εκτατέρωθεν πυρά.

«Μετά από τρία χρόνια, η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει αυτό που η ΝΔ δεν θα κατάφερνε ποτέ», απαντά το πρωθυπουργικό γραφείο στη Μαρία Σπυράκη, η οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη «μυστική διπλωματία» που επιχειρείται στο Σκοπιανό.

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσίπρα αναφέρει ότι η κυβέρνηση κατάφερε «να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία, έχοντας:

- κρατήσει την κοινωνία όρθια,

- αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας αλλά και τις αδικίες των δύο πρώτων προγραμμάτων,

- μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών,

- ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων,

- μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες

-προοπτική επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

Επιστρατεύοντας την πολιτική των «αφηγημάτων», το πρωθυπουργικό γραφείο συμπληρώνει: «Η ΝΔ, από την άλλη μεριά, αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Αυτοί είναι οι στόχοι των δυνάμεων της ολιγαρχίας και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος που τη στηρίζουν. Ευτυχώς για τους πολίτες, δεν θα της επιτρέψουν να τους υλοποιήσει».

Αν σου άρεσε κάνε