Ανεβαίνει ο πολιτικός «υδράργυρος» για την «ένοχη σιωπή» Κοτζιά

Ανεβαίνει ο πολιτικός «υδράργυρος» για την «ένοχη σιωπή» Κοτζιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:05 Δημιουργία 07/06/18, 13:35

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η πολιτική κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα της επίλυσης του Σκοπιανού.

Με «φόντο» το ηχηρό μήνυμα από τα συλλαλητήρια κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» και ενώ τα Σκόπια διαμηνύουν πως το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι θέμα χρόνου, η ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση για άσκηση μυστικής διπλωματίας, καταγγέλλοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών αγνόησε το αίτημα του κόμματος για ενημέρωση όσον αφορά την επίμαχη τοποθέτηση του Μιλόσοσκι, ο οποίος «άδειασε» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η «γαλάζια» παράταξη σε σημερινή της ανακοίνωση «η Νέα Δημοκρατία, δια του αρμόδιου Τομεάρχη της κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε χθες στις 5.45 το απόγευμα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο των Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι που θέλει τον κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ».

«Μέχρι την ώρα που εκδίδεται η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (12.40 μ.μ.), ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί τον κ. Τσίπρα ότι «δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία, που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».

Απαντώντας και συντηρώντας την ένταση, που επικρατεί στην εσωτερική πολιτική σκηνή, οισυνεργάτες του Νίκου Κοτζιά αναφέρουν πως το ΥΠΞΕ «δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί».

«Την επόμενη δε φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε