«Ουδέν σχόλιο» από τον Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

«Ουδέν σχόλιο» από τον Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:13 Δημιουργία 06/06/18, 17:57

Ύποπτη συμμετοχή συνεχίζει να κρατά η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα για το Σκοπιανό, μετά και από τις αναφορές του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων και βουλευτή της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην Τετάρτη, ο πρώην ΥΠΕΞ των Σκοπίων έγραψε στο Facebook πως έχει επιτευχθεί συμφωνία για το ονοματολογικό και πως η εν λόγω συμφωνία θα υπογραφεί από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ στη Μεγάλη Πρέσπα μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Μιλοσόσκι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνακόφσκι, απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη συμφωνία.

«Δεν σχολιάζουμε ανεπίσημες πληροφορίες ανεξάρτητα από που προέρχονται, μέχρι να είναι αξιόπιστες» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το εάν η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ θα γίνει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, ο Σκοπιανός αξιωματούχος δήλωσε πως δε θέλει να κάνει εικασίες.

«Πιστεύουμε πως το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και παραπέμπω στις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο κ. Ζάεφ για το ζήτημα. Την Τρίτη, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε πει «ας μη βιαζόμαστε με τις λεπτομέρειες. Είναι ένα θέμα ημερών (η επικοινωνία με τον Τσίπρα). Μόλις μιλήσω με τον Έλληνα ομόλογο μου, θα ενημερώσουμε και τους πολίτες».

Αν σου άρεσε κάνε