Πρώην ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ: Μέχρι την Παρασκευή υπογράφεται η ονομασία των Σκοπίων

Πρώην ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ: Μέχρι την Παρασκευή υπογράφεται η ονομασία των Σκοπίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:54 Δημιουργία 06/06/18, 14:42

Για άμεσες εξελίξεις στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων του Σκοπιανού με συμφωνία της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόρν Ζάεφ θα γίνει στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας.

«Από διπλωματικές πηγές: Την Πέμπτη ή την Παρασκευή (αυτής της εβδομάδας) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας για την υπογραφή της συμφωνίας για την αλλαγή της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Ο κύριος συντονιστής αυτής της συνάντησης υπογραφής της συμφωνίας είναι ο Μπόγιαν Μαρίτσιτς, σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Μιλόσοσκι.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Αθήνα

Επιστρέφοντας στα της Ελλάδας και παραμένοντας στο Σκοπιανό, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη ΝΔ για τη στάση που κρατά στο θέμα της ονομασίας.

Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα σημειώνουν πως «η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών»

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης: «Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η "ενιαία και συνολική" λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου "Μακεδονία"; Ναι ή όχι;».

«Τελικά, ο πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;» καταλήγει η ανακοίνωση.




Αν σου άρεσε κάνε