Όχι σε οποιαδήποτε λύση για το Σκοπιανό, υπογράμμισε η Γεννηματά

Όχι σε οποιαδήποτε λύση για το Σκοπιανό, υπογράμμισε η Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:24 Δημιουργία 01/06/18, 18:16

Νέα μηνύματα προς την κυβέρνηση αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό έστειλε η Φώφη Γεννηματά, σε δηλώσεις που έκανε μετά από την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ που έγινε την Παρασκεύη.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, «είμαστε υπέρ μιας λύσης με σύνθετη ονομασία, erga omnes, και αλλαγή Συντάγματος, με εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό, με δεσμευτικά βήματα για όλες τις πλευρές», προσθέτοντας ότι είναι θετική σε λύση «αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση», πρόσθεσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και αφού προηγήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει την τελική συμφωνία.

«Μέχρι τότε θα παρακαλούσα να περιμένουμε, εκφράζοντας τη θέση που έχουμε αποφασίσει ομόφωνα» είπε επίσης.

Για το ΚΙΝΑΛ

Εξάλλου, σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ώστε από τον Σεπτέμβριο να είναι πανέτοιμο και σε διάταξη εκλογικής μάχης.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε να τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων ο γραμματέας τού Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και για την αντίστοιχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Καμίνης.

Αν σου άρεσε κάνε