Με το «βλέμμα» στη διελκυστίνδα Ζάεφ-Ιβάνοφ η Αθήνα

Με το «βλέμμα» στη διελκυστίνδα Ζάεφ-Ιβάνοφ η Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:31 Δημιουργία 01/06/18, 14:57

Στάση αναμονής τηρεί η ελληνική κυβέρνηση για το Σκοπιανό, με την Αθήνα να τονίζει πως τα επόμενα βήματα για την επίλυση του ονοματολογικού κρίνονται στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και στις προσπάθειες που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ για να κάμψει τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής πως ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζάεφ, που ήταν προγραμματισμένη αρχικά για την Τετάρτη, ενώ δεν έγινε ούτε την Πέμπτη και παραμένει άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή εάν θα πάει για μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, επιμένει πως δεν πρόκειται να υποστηρίξει μια λύση erga omnes, καθώς και τη συνταγματική αναθεώρηση που έχει θέσει, ως βέτο η ελληνική πλευρά, έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία για το ονοματολογικό.

Όπως μεταφέρουν σκοπιανά media, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ μπορεί να μην υπογράψει τη συμφωνία, που θα φέρει ο Ζάεφ, ακόμα και εάν αυτή περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας.

Αυτό είχε συμβεί και στο πρόσφατο νοιμοσχέδιο για τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην ΠΓΔΜ, με τον Ιβάνοφ να μην υπογράφει το σχετικό νόμο.

Αν σου άρεσε κάνε