Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: «Δεν τον εμπιστεύονται και μας δένουν χειροπόδαρα»!

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: «Δεν τον εμπιστεύονται και μας δένουν χειροπόδαρα»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:19 Δημιουργία 29/05/18, 14:15

Νέα δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του όσον αφορά τους χειρισμούς στο «μέτωπο» της οικονομίας εξαπέλυσε από το βήμα του ΣΕΒ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το τρίτο πρόγραμμα λήγει, αλλά πολλές εκκρεμότητες παραμένουν, καθώς η χώρα έχει δεσμευτεί με μέτρα για μετά τη λήξη. Συνιστούν ένα τέταρτο μνημόνιο, που μάλιστα δεν προβλέπει χρηματοδότηση, ενώ η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό αυστηρή εποπτεία», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το χρέος δεν έχει διευθετηθεί και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετη ανασφάλεια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να μειώσει τα επιτόκια στα επίπεδα άλλων χωρών του Νότου».

«Το πρόβλημα της χώρας παραμένει πολιτικό: πρόβλημα αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ασυνέπειας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση υπογράφοντας το 4ο μνημόνιο αποδέχεται ότι τα πλεονάσματα θα μείνουν στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. Αυτό είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας. Δεν τον εμπιστεύονται και γι’ αυτό δένουν χειροπόδαρα τη χώρα για πολλά χρόνια».

Ο ίδιος μίλησε για καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης σε φορολογία και ασφαλιστικό, που δημιουργεί νέες βόμβες, όπως τα τεράστια χρέη του ιδιωτικού τομέα προς Εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. «Οι συνολικές οφειλές φτάνουν τα 240 δισεκατομμύρια ευρώ», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάης έκανε λόγο για δημιουργία θέσεων φαντασμάτων στο Δημόσιο για «συγγενείς και φίλους. «Οι αμοιβές προσωπικού στο Δημόσιο αυξήθηκαν κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το φάντασμα του πελατειακού κράτους επιστρέφει και το πληρώνουμε με τους υπερβολικούς φόρους».

Αν σου άρεσε κάνε