Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κοίταξε προς τον... συγκυβερνήτη σου, σας ενώνει η καρέκλα!

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κοίταξε προς τον... συγκυβερνήτη σου, σας ενώνει η καρέκλα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:06 Δημιουργία 23/05/18, 16:47

Κατακόρυφα ανέβασε τους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, όπου συζητείται το «ολιστικό» σχέδιο ανάπτυξης του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Απαντώντας στις βαριές καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα περί «συγγένειας» της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέπεμψε τον πρωθυπουργό στη... συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το μόνο που σας ενώνει είναι ο εθνικολαϊκισμός και η καρέκλα». Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χ.Α. «έριξαν» την κυβέρνηση του 2014.

«Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα δεν είναι ότι στοχοποιήθηκα εγώ, αλλά ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε σημασία στις αναρτήσεις του για τις επιθέσεις στον Δήμο της Τήνου ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δείχνει επιλεκτική ανοχή. «Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνας δεν πάνε μαζί», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ απέναντι στην επίθεση κατά του κ. Μπουτάρη, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του μίλησε για «φασίστες πατριδοκάπηλους».

Σκοπιανό: «Είδατε το τυρί όχι τη φάκα»

Αφότου ο πρωθυπουργός επέλεξε να κινηθεί μέσω επικοινωνιακών ελιγμών όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τον Ζόραν Ζάεφ για το όνομα στη Σόφια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση είδε το τυρί και όχι τη φάκα» στο θέμα του «Ίλιντεν», καθώς το ίδιο το όνομα αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού. «Εικάζω ότι το ζήτημα είναι ακόμα στο τραπέζι», δήλωσε και ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση για το εάν είναι στις συζητήσεις.

«Τα τρία παραμύθια σας»

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και τα «τρία παραμύθια», που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Βγαίνουμε από τα μνημόνια», «η οικονομία υπεραποδίδει», «η πολιτική σας έχει κοινωνικό πρόσημο».

«Ουδέποτε ζητήσαμε προληπτική γραμμή»

Απαντώντας στις αιχμές του κ. Τσίπρα ότι η ΝΔ θέλει την υιοθέτηση της προληπτικής γραμμής για τη μεταμνημονιακή εποχή, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που είπαμε είναι ότι πρέπει να εξασφαλίσετε τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια. Αισθάνεστε άνετος με τα επιτόκια σήμερα;», διερωτήθηκε και τόνισε πως αυτό που διαφοροποιεί την Ελλάδα από την Κύπρο και την Πορτογαλία, είναι το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015. «Μιλάτε για εξαγωγές τη στιγμή που έχουμε ακόμη capital controls».

«Η πραγματικότητα κ. Τσίπρα είναι ότι δεν είστε εδώ με τους πιο αδύναμους, αυτούς που πλήττονται από την πολιτική σας. Εμείς θέλουμε να συμμαζέψουμε το κράτος, εσείς θέλετε ένα πλαδαρό κράτος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε πως η Ν.Δ. για διασφαλίσει χαμηλότερη φορολογία και επενδύσεις.

Αν σου άρεσε κάνε