Από την Σβίγκου και όχι από τον Τσίπρα η καταδίκη για τις απειλές Ρουβίκωνα στον Μητσοτάκη

Από την Σβίγκου και όχι από τον Τσίπρα η καταδίκη για τις απειλές Ρουβίκωνα στον Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:36 Δημιουργία 23/05/18, 13:29

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν εδώ και λίγες ώρες στελέχη της ΝΔ στη Βουλή το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε κάποιο σχόλιο για να καταδικάζει τις απειλές από στέλεχος του Ρουβίκωνα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αντ' αυτού, μήνυμα καταδίκης για τις απειλές εις βάρος του προέδρου της ΝΔ έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, δηλώνοντας στο ΣΚΑΪ πως «είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα οποιαδήποτε απειλή απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς αυτό».

Η κ. Σβίγκου ωστόσο, καταφέρθηκε και εναντίον επιχειρούμενων , όπως είπε, συμψηφισμών σε περιστατικά βίας.

«Η κάθε ενέργεια αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο. Είναι άλλο να πετάξεις τρικάκια, άλλο να φθείρεις δημόσια περιουσία, είναι άλλο να απειλήσεις έναν συμβολαιογράφο, είναι άλλο να ασκήσεις σωματική βία.. Είναι διαφορετικά περιστατικά τα οποία έχουν και διαφορετική αντιμετώπιση. Καλό είναι λοιπόν να μην τα συγχέουμε αυτά και να μην δημιουργούμε συμψηφισμούς με άλλα περιστατικά βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον Ρουβίκωνα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να μονοπωλεί τη δημόσια ατζέντα, νομίζω ότι αυτό θέλει να κάνει και ο ίδιος ο Ρουβίκωνας κι αυτό εξυπηρετεί αυτό το οποίο έγραψαν, στο βαθμό που είναι αυθεντικό. Θέλουν να μονοπωλήσουν το δημόσιο διάλογο και τη δημόσια ατζέντα. Δεν γίνεται όμως ο δημόσιος διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση να μονοπωληθεί από τον Ρουβίκωνα. Νομίζω πως αυτή είναι και η δική τους στόχευση.

Τώρα, για το τι θεωρούμε τον Ρουβίκωνα.. Οι ενέργειές του είναι απόλυτα καταδικαστέες και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Αριστερά ποτέ δεν είχε σχέση με ενέργειες που έχουν να κάνουν με κράνη, με φθορά της δημόσιας περιουσίας κ.ο.κ. Από κει και πέρα θεωρώ ότι η τακτική του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι άλλη μια προσπάθειά του να σπεκουλάρει και να επενδύσει πολιτικά σε τέτοιες ενέργειες, μιμούμενος τον κ. Σαμαρά...».

Αν σου άρεσε κάνε