Κουτσούμπας: Με θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων η ανάκαμψη της οικονομίας

Κουτσούμπας: Με θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων η ανάκαμψη της οικονομίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:39 Δημιουργία 23/05/18, 13:15

Τη θέση του ΚΚΕ αναφορικά με την πορεία της οικονομίας κατέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το μεσημέρι της Τετάρτης από την Ολομέλεια της Βουλής, κατά την τοποθέτηση του γγ της ΚΕ του κόμματος στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, «η σημερινή συζήτηση είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Αποδεικνύει πόσο έχει προχωρήσει η σύγκλιση των αστικών κομμάτων στην στρατηγική του κεφαλαίου»

Σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας, για την οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα στη δική του ομιλία, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «η ελληνική καπιταλιστική οικονομία πέρασε σε φάση ανάκαμψης. Φυσικά η κυβέρνηση κρύβει ότι αυτή η ασθενική, ίσως και ασταθής, ανάπτυξη κρύβει θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων».

Κάνοντας επίθεση και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως «κυβέρνηση και αντιπολίτευση είστε οι δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος».

Ακόμα, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, ανάπτυξη της τεχνολογίας, έμπειρο και εξειδικευμενο ανθρώπινο δυναμικό (...) και μπορεί να βαδίσει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της δημιουργίας, σε ειρήνη με τους λαούς της περιοχής».

Αν σου άρεσε κάνε