Νέο αίτημα για «εκλογές τώρα» από Φώφη-«Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ»

Νέο αίτημα για «εκλογές τώρα» από Φώφη-«Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:45 Δημιουργία 23/05/18, 11:24

Όπως αναμενόταν, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος κατά του Αλέξη Τσίπρα και εις βάρος της κυβέρνησης κινήθηκε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία, που η ίδια είχε συζητήσει.

Ξεκινώντας την ομιλία της με το αίτημα για πρόωρες εκλογές, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «το επόμενο διάστημα θα έρθουν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου. Η περίφημη καθαρή έξοδος είναι ένα 4ο μνημόνιο».

Απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «δεν άκουσα να πείτε μία λέξη για όσα πρόκειται να γίνουν σε αυτό τον τόπο. Υλοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια συντηρητικές πολιτικές. Από το 2016 έπρεπε να έχουν επανέλθει η εργασιακές διαπραγματεύσεις. Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ».

«Ζητώ εκλογές γιατί η κυβέρνησή σας αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη. Κατηγορώ την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί έπληξαν τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της προάσπισης τους» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κάνοντας αναφορά για τα τελευταία γεγονότα με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, η ίδια η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προκλητική ανοχή στη βία και την ανομία».

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «από τα 88 προαπαιτούμενα μόνο ένα μικρό μέρος έχει υλοποιηθεί. Μήπως σχεδιάζετε να μεταφέρετε ένα μεγάλο μέρος τους μετά τη λήξη του προγράμματος, πεσκέσι στην επόμενη κυβέρνηση;».

Σε μια επίθεση προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «με προβληματίζει και η στάση της ΝΔ. Παρακολουθεί την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται και δίνει ραντεβού τον Σεπτέμβριο. Αφήνετε, κύριοι της ΝΔ, τον κ.Τσίπρα να καθορίσει εν λευκώ τις εξελίξεις».

Αν σου άρεσε κάνε