Δε διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα για την οικονομία, είπε ο Τσίπρας

Δε διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα για την οικονομία, είπε ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:48 Δημιουργία 23/05/18, 10:35

«Η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια περιπέτειας και κρίσεων βγαίνει από τα μνημονία, από τον Αύγουστο τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της οικονομίας.

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, «τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια θα αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο. Αυτό είναι μια αδιαπραγμάτευτηκαι αμετάκλητη εξέλιξη».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η διευθέτηση του χρέους θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές».

Κάνοντας επίθεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «παρά τις καταστροφικές προβλέψεις σας, που εδώ και καιρό διατυπώνατε με βεβαιότητα ότι θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα το 2019, ότι, όχι μόνο δε θα υπάρχει χώρος για τα ήδη ψηφισμένα αντίμετρα, αλλά θα φέρουμε και επιπλέον μέτρα από το 2020. Απογοητευτήκατε όμως για μια ακόμη φορά».

Ειδικότερα, για τη ΝΔ ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να ενοχλείται, ενώ συνεχίζει να κρατάει την ίδια γραμμή που έφερε στη χώρα στα μνημόνια. Η γραμμή αυτή βασίστηκε στη διαστρέβλωση, την προπαγάνδα και την καταστροφολογία». Στη συνέχεια, δήλωσε πως «ίεσαστε κολλημένοι σε αυτές τις θέσεις, στα ίδια που λέγατε πριν ακόμα κλείσει η 2η αξιολόγηση, ενώ τώρα κλείνει και η 4η, σαν να μην σας ενδιαφέρει η εξέλιξη των πραγμάτων. Πώς να πάρουν στα σοβαρά την κριτική σας οι πολίτες;

Παρακολουθήστε live τη διαδικασία:

Αν σου άρεσε κάνε