Τσίπρας για Σκοπιανό: Και πρόοδος και απόσταση... στις διαπραγματεύσεις

Τσίπρας για Σκοπιανό: Και πρόοδος και απόσταση... στις διαπραγματεύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:09 Δημιουργία 17/05/18, 16:59

Ασαφής ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός από τη μία μίλησε για πρόοδο, από την άλλη για... απόσταση, σε αντίθεση με τον Σκοπιανό ομόλογό του, ο οποίος δήλωσε πως προκρίθηκε μία εκ των λύσεων, που έπεσαν στο «τραπέζι» των διαβουλεύσεων σχετικά με το όνομα, οπότε τώρα μένουν τα παζάρια σε εσωτερικό πολιτικό «μέτωπο».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας του τετ-α-τετ του με τον Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολύ ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι «πρόκειται για μία πολύπλοκη διαπραγμάτευση». «Έχουμε διανύσει αρκετή απόσταση, αλλά μένει ακόμη δρόμος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα μένουν αρκετά ζητήματα, παρά την πρόοδο που είχε επιτευχθεί το περασμένο Σάββατο, κατά τις διαπραγματεύσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς.

Επιχειρώντας να περάσει το μήνυμα της σκληρής διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό κι όχι μόνο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως χθες το βράδυ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ζάεφ, η οποία έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε χθες και σήμερα να ξανασυναντηθούμε. Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να που πρέπει να καλύψουμε», σημείωσε.

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε πως θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση στις αρχές Ιουνίου.

Αν σου άρεσε κάνε