Αναμένοντας νεότερα για το Σκοπιανό από Τσίπρα - Ζάεφ

Αναμένοντας νεότερα για το Σκοπιανό από Τσίπρα - Ζάεφ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:49 Δημιουργία 17/05/18, 08:38

Για τις 10:15 της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια της Βουλγαρίας, με την Ελλάδα να έχει «δείξει» προς... παράταση των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Κατά τη χθεσινή παρέμβασή του κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως «οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό», επισημαίνοντας πως «μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

«Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

Από την πλευρά του, προσερχόμενος χθες στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Σόφια ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. για την ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ ως απαράβατης προϋπόθεσης για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη χρήση του ονόματος έναντι όλων (erga omnes).

Αν σου άρεσε κάνε