ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΣΙΠΡΑΣ Α

FT: Η κυβέρνηση τα’ βαζει με τους «παραδοσιακούς εχθρούς» για να «μπετονάρει» τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 29/08/17, 16:13
Τον… πανικό του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των αρνητικών μηνυμάτων που εκπέμπουν για το κόμμα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, επισημαίνει σε άρθρο της ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει «μπετόν αρμέ» τους «153», μεταξύ άλλων επιχειρώντας να αναστήσει το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Απαριθμώντας μία σειρά από τα πρόσφατα μέτρα, τα οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Τσίπρα, η αρθρογράφος αναφέρεται παράλληλα και στην αναρχική δράση του Ρουβίκωνα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, λένε οι FT, είναι:

- η αύξηση της φορολογίας των «παραδοσιακών εχθρών», όπως τους χαρακτηρίζει, του ΣΥΡΙΖΑ, των υψηλά αμειβόμενων δικηγόρων , των γιατρών, των ακαδημαϊκών που έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό και των ιδιωτών επενδυτών από το εξωτερικό

- η νέα νομοθεσία για τα πανεπιστήμια που παίρνει πίσω τις μεταρρυθμίσεις που στόχο είχαν την αύξηση των ακαδημαϊκών επιδόσεων

- η καθυστέρηση του σχεδίου αξίας 1,5 δισ. ευρώ της Eldorado Gold, του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στην Ελλάδα

- η παρέμβαση Βούτση για την απελευθέρωση των μελών του Ρουβίκωνα που είχαν συλληφθεί για την έφοδό τους στο προαύλιο της Βουλής. Τότε ο πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει, υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα, ότι «όπου δεν εμπλέκεται βια (κατά προσώπων) τέτοια συμβάντα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανοχή».

«Αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί με δεσμούς στην ακροαριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν επιθέσεις σε δημόσια κτήρια και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η αστυνομία έχει κάνει μόνο λίγες συλλήψεις και καμία υπόθεση δεν έχει φτάσει στο δικαστήριο», επισημαίνει η αρθρογράφος.

«Έχει γίνει σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμίσει στο εκλογικό του κοινό ότι έχει ακόμα μια ριζοσπαστική ακτιβιστική ατζέντα που δεν έχει μαλακώσει υπό την πίεση των πιστωτών» σημειώνει ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Άρης Χατζής.

Αν σου άρεσε κάνε