maximou-tsipras-dragasakis-extsioglou-gavroglou

Η αλλαγή φύλου πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία, λέει το Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 10/10/17, 15:57

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ακόμα μια επίθεση κατά της ΝΔ για τη στάση που κράτησε απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές. Κάνουν λόγο για «ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών με την οποία υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο-τομή, που διευρύνει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου». 

Χωρίς να κατονομάζουν την αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνουν αιχμές για τις επιλογές της Ν.Δ. στη σχετική συζήτηση και ψηφοφορία, λέγοντας ότι «μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων».

Σημειώνουν ότι «το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα «με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21ου αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό» και υποστηρίζουν ότι «η ελληνική Βουλή σήμερα απάντησε με σαφήνεια υπέρ της προόδου».  

Αν σου άρεσε κάνε