kontonis-vouli-xrisi-avgi-allagi-fylou

Επίθεση Κοντονή σε Μητσοτάκη: «Φαεινή ιδέα» η πρόταση νόμου της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 10/10/17, 12:46

Για «προσχήματα» και «υποκρισία» κατηγόρησε τη ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής και ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Σε υψηλούς τόνους κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου.

Παίρνοντας το λόγο ακριβώς μετά από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός δήλωσε πως «περιμέναμε  να ακούσουμε κάτι ουσιαστικό για την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Ο κ. Μητσοτάκηςμας είπε ότι είναι πρόχειρο».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής είπε ότι «υπήρξε διακοματική συζήτηση και προετοιμασία, αλλά λίγο πριν την ψήφιση η ΝΔ είχε την φαεινή ιδέα να προτείνει νομοσχέδιο». Ακόμα, κατηγόρησε για «υποκρισία» τη ΝΔ.

«Απ' όταν ανέλαβε η κυβέρνηση συνέστησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, από τον Μάιο, πού είναι το γρήγορο και το εσπευσμένο; Αντίθετα η ΝΔ που κυβερνά από δεκαετίες και δεν έχει κάνει τίποτα γι' αυτό το θέμα, ήρθε σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ να μας πει ότι το κάνουμε για ψηφοθηρικούς λόγους. Όταν η ίδια έχει αλλάξει στάση...» για να προσθέσει πως το κόμμα του κ. Μητσοτάκη «έχει αλλεργία με τα ατομικά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο, αγόρευε 20 λεπτά, και μας είπε δύο παραδείγματα, δύο νομοθετήματα από το 1974. Συγχαρητήρια, να περάσουν άλλα 40 χρόνια να φέρετε άλλα δύο...».

Επίθεση στη Χρυσή Αυγή

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «υποκριτικά οι χρυσαυγίτες κάνουν λόγο για τήρηση των χρηστών ηθών» ότι «αυτοί σκοτώσανε τον Παύλο Φύσσα». 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εκπρόσωπος της Χ.Α. τελείωσε την ομιλία του λέγοντας ότι θα θα καταψηφίσει «για του Χριστού τη πίστη την αγία». Για του Χριστού τη πίστη την αγία σκοτώσατε τον Φύσσα; Για του Χριστού τη πίστη την αγία κυνηγάτε τους μετανάστες;

Αν σου άρεσε κάνε