Κωνσταντοπούλου: Έλλειψη ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας

Κωνσταντοπούλου: Έλλειψη ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:29 Δημιουργία 27/07/23, 21:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Από το ζήτημα της αστυνομικής βίας άρχισε την ομιλία της στην Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου «με αφορμή καταγγελία βουλευτών του ΚΚΕ για επίθεση σε βουλευτή του κόμματος, του κ. Δελή, ενώ επιχειρούσε να συνδράμει μια γυναίκα την οποία διώχνουν από το σπίτι της για μηδαμινή οφειλή», όπως είπε.

«Η Πλεύση Ελευθερίας καταδικάζει την άσκηση βίας εναντίον μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Οι βουλευτές, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους πρέπει να είναι απολύτως προστατευμένοι και αν ασκήθηκε βία, αστυνομική, αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί και η Βουλή δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή», πρόσθεσε η επικεφαλής του κόμματος.

Αναφερόμενη στις πυρκαγιές, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «δυστυχώς, ενώ η Ρόδος κατακαίγεται για δέκα ημέρες» η ίδια δεν άκουσε στο Κοινοβούλιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις και τοποθετήσεις από την κυβέρνηση, αλλά αντ' αυτού συζητείται η «ανάθεση καθηκόντων οδηγού ασθενοφόρου σε πυροσβέστες». Στη συνέχεια, απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται η ίδια, το πώς δυο χρόνια μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι στην ίδια κατάσταση, διακρινόμενος από έλλειψη ετοιμότητας. Έτσι διερωτήθηκε πώς το αντιμετωπίζει αυτό η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για έλλειψη ενσυναίσθησης.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια δεν προέβλεψε ότι το ΕΚΑΒ έπρεπε να στελεχωθεί, και «έπρεπε να αρχίσουν άνθρωποι να πεθαίνουν σε καρότσες αβοήθητοι». Επίσης, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποσύρει διατάξεις οι οποίες είναι κατά την άποψή της πρόχειρες και ενθαρρύνουν τη διαφθορά: Διατάξεις που δεν λύνουν προβλήματα στον τομέα της υγείας, «αλλά θα δημιουργήσουν άλλα» και οι «οποίες θέτουν σε κίνδυνο πολλαπλώς τους πολίτες και τους ασθενείς, των οποίων τη μεταφορά αναθέτετε σε μη εκπαιδευμένο προσωπικό».

Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η Βουλή θα πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο της και να λειτουργήσει για τους πολίτες».

Αν σου άρεσε κάνε