Νέα επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και επέκταση του market pass

Νέα επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και επέκταση του market pass

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:20 Δημιουργία 26/07/23, 19:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται σε δημοσίους υπαλλήλους εδώ και 14 χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το εν λόγω νομοσχέδιο «σηματοδοτεί την συνέπεια λόγων και έργων, ενσωματώνοντAς περίπου τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» και συμπλήρωσε πως «μένουμε πιστοί στα συνθήματά μας: Το λέμε και το κάνουμε», σημειώνοντας ότι «ο προυπολογισμός των μέτρων που ψηφίζουμε είναι 4,4 δις την τετραετία».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το ετήσιο καθαρό όφελος για κάθε δημόσιο υπάλληλο θα είναι στα 800 ευρώ και σε συνδυασμό με τις παράλληλες φοροελαφρύνσεις θα αγγίξει τα 1500 ευρώ, έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο.

«Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας, αυτή η κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής και σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μίας ακόμη επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ως βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής του την ενίσχυση του εισοδήματος, την αντιμετώπιση του κύματος εισαγόμενης ακρίβειας και την ιδιαίτερη στήριξη στους πιο ευάλωτους, στην οικογένεια και στη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι παράλληλα παραμένουν ως προτεραιότητες η συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης, η δημοσιονομική ισορροπία που δεν θα τεθεί ποτέ σε αμφισβήτηση από την κυβέρνηση και η σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι και η εποπτεία της αγοράς με εντατικούς ελέγχους. Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι «όσο παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα θα επεκτείνεται και το market pass. Τα όρια περιθωρίου κέρδους είναι αυστηρά και η εποπτεία της αγοράς είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς. Ο πληθωρισμός θα πέσει αλλά οι αυξήσεις στους φόρους και οι μειώσεις στους φόρους θα μείνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε