Επιθεώρηση Γεωργιάδη στον e-ΕΦΚΑ Ηρακλείου για τις εκκρεμείς συντάξεις

Επιθεώρηση Γεωργιάδη στον e-ΕΦΚΑ Ηρακλείου για τις εκκρεμείς συντάξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:36 Δημιουργία 26/07/23, 15:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στις δομές του e-ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, συνοδευόμενος από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, τον υποδιοικητή Αλέξανδρο Βαρβέρη και τη γενική διευθύντρια Συντάξεων Ελένη Νιαρχάκου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο υπουργός είχε σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις ελλείψεις και τις εκκρεμότητες που παρουσιάζει ο εθνικός φορέας σε τοπικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι συγκριτικά με τις άλλες γεωγραφικές περιφέρειες, η Κρήτη παραμένει πολύ πιο αργή στην έκδοση των συντάξεων από την υπόλοιπη Ελλάδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγαλύτερο αριθμό εκκρεμών συντάξεων αναλογικά με τον πληθυσμό και την έκταση της, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Αποφάσισα να κάνω αυτό το ταξίδι και να έρθω ο ίδιος σήμερα εδώ στο Ηράκλειο να συναντήσω τους διευθυντές και να επισκεφθώ τις υποδιευθύνσεις. Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας και σε άλλες υπηρεσίες, για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ποια είναι τα προβλήματα τα οποία οδήγησαν την Κρήτη στο να έχει αυτήν την καθυστέρηση.

Πιστεύω ότι κάναμε μία πολύ παραγωγική συζήτηση. Λάβαμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Στο μέτρο που με αφορά είμαι στο πλάι των εργαζομένων του ΕΦΚΑ για να βρούμε λύση στα προβλήματα που τους ταλανίζουν, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και βάλαμε έναν στόχο: μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Κρήτη και να είναι το ίδιο καλά με τις υπόλοιπες περιφέρειες και ακόμα καλύτερα. Η Κρήτη, ο ωραιότερος τόπος του κόσμου κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να υπολείπεται στις συντάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς για τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Έχω εκδώσει από χθες το βράδυ μία νέα εγκύκλιο πιο αυστηρή απ' ότι ίσχυε την περασμένη εβδομάδα. Η σημερινή μέρα φαίνεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ότι θα είναι η κορύφωση του καύσωνα με την επωνυμία "Κλέων". Με θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές μπορεί να αγγίζει και τους 45 βαθμούς Κελσίου, κάνω έκκληση σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους ότι 12:00-17:00 στις περιοχές που έχουμε ανακοινώσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ότι θα υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, δεν πρέπει να γίνονται καθόλου εξωτερικές εργασίες. Έχουμε ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει εκτεταμένους ελέγχους. Η εγκύκλιος απαγορεύει παντελώς υπηρεσίες delivery και να λαμβάνεις έστω και παραγγελία για delivery από τις 12:00 μέχρι τις 17:00. Θέλω να πω σε όλους ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων δεν είναι πολυτέλεια. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι ιερό πράγμα και εγώ ως υπουργός Εργασίας δεν πρόκειται ποτέ να δεχθώ καμία έκπτωση πάνω σε αυτό. Επιβλήθηκαν ήδη πολλά πρόστιμα την περασμένη εβδομάδα. Δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε ακόμα μεγαλύτερα σήμερα αν παραβιαστούν τα μέτρα σε αυτήν την πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα».

Αν σου άρεσε κάνε