Επίθεση Κεραμέως στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ψήφο των απόδημων

Επίθεση Κεραμέως στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ψήφο των απόδημων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:06 Δημιουργία 25/07/23, 17:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μικροκομματική σκοπιμότητα και φόβο καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που εμμένουν στους περιορισμούς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Ταυτόχρονα, η κυρία Νίκη Κεραμέως σχολιάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε μέσω τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε λόγο για απόπειρα διχασμού.

«Είναι διχαστικό να καταθέτεις τροπολογία που καθιστά τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού η ψήφος τους δεν προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα», είπε και συμπλήρωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να στερήσει στους απόδημους το πιο βασικό δημοκρατικό τους δικαίωμα.

«Το ζήτημα που συζητάμε υπερβαίνει τα κόμματα, δεν είναι αριστερό κεντρώο ή δεξιό. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και ισότητας, είναι εθνικό ζήτημα και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας που θέλει και μπορεί να δυναμώσει τη φωνή, που δεν αποκλείει, αλλά συμπεριλαμβάνει, που γνωρίζει και διεκδικεί το εθνικό της συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αναφέρθηκε σε «ιστορική ευκαιρία», καλώντας τα κόμματα που έχουν τοποθετηθεί αρνητικά να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία 208 θετικών ψήφων, καθώς το στηρίζουν οι 158 βουλευτές της ΝΔ, οι 32 του ΠΑΣΟΚ, οι 10 βουλευτές της Νίκης και οι 8 της Πλεύσης Ελευθερίας. Αντίθετα αναμένεται να το καταψηφίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» θα δηλώσουν Σπαρτιάτες και Ελληνική Λύση.

Αν σου άρεσε κάνε